Zapraszamy na nasze media społecznościowe
Zespół Szkół Gastronomicznych w Łodzi to szkoła z tradycjami. Od 90 lat kształcimy najlepszych kucharzy, kelnerów, kierowników restauracji i specjalistów żywienia. W doskonaleniu praktycznych umiejętności pomaga nam warsztat szkolny. Sprawdzamy się na olimpiadach, konkursach, turniejach zawodowych, przedmiotowych i artystycznych. Profesjonalnie obsługujemy imprezy okolicznościowe: kongresy, bankiety, konferencje — także w językach obcych, których się uczymy: francuskim i angielskim. Dzięki projektom dofinansowanym z funduszy Unii Europejskiej nasza młodzież uczy się z wykorzystaniem nowoczesnego sprzętu i odbywa praktyki za granicą.
Absolwenci naszej szkoły bez problemu znajdują pracę!
Jeśli kończysz właśnie szkołę podstawową, możesz zdecydować się na naukę w:
- pięcioletnim Technikum nr 4 (zawód: technik żywienia i usług gastronomicznych lub technik usług kelnerskich),
- trzyletniej Branżowej Szkole I Stopnia nr 4 (zawód: kucharz).
Absolwentom szkoły branżowej I stopnia proponujemy natomiast naukę w:
- dwuletniej Branżowej Szkole II Stopnia nr 1 (zawód: technik żywienia i usług gastronomicznych).