Zobacz też: nasza oferta, Technikum nr 4, Branżowa Szkoła I stopnia nr 4.
W Branżowej Szkole II stopnia nr 1 oferujemy naukę w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych.
Aby zostać przyjętym, należy mieć ukończoną szkołę branżową I stopnia w zawodzie kucharz (kwalifikacja przygotowanie i wydawanie dań).
Praktyki zawodowe odbędziesz w warsztacie szkolnym lub w renomowanym zakładzie gastronomicznym (restauracje, hotele).
Zajęcia związane z kwalifikacjami zawodowymi odbywają się w pracowniach technologicznych z podziałem na grupy.
Po ukończeniu szkoły branżowej II stopnia możesz zdać egzamin maturalny i kontynuować naukę na studiach.
W roku szkolnym 2025/2026 otwieramy jedną klasę Branżowej Szkoły II stopnia.
Typ szkoły | Symbol oddziału | Przedmioty uwzględniane w procesie rekrutacji | Klasyfikacja |
Branżowa Szkoła II stopnia nr 1 | 1 BS2 | j.polski, j.angielski, matematyka, informatyka | Organizacja żywienia i usług gastronomicznych (egzamin po III semestrze) |