Misją naszej szkoły jest ugruntowanie trwałych, zdrowych i poprawnych relacji wewnątrz szkolnej wspólnoty, dzięki którym nauczyciele staną się przewodnikami uczniów w ich drodze do rozwoju zawodowego i osobistego.

Szkoła mistrzostwa kulinarnego

Rekrutacja

Dokumenty do pobrania:


Rekrutacja: listopad 2016 – II edycja

Zakończono proces rekrutacji do II edycji zajęć realizowanych w ramach Zadania 1, Zadania 2 i Zadania 3. W wyniku przeprowadzonego procesu rekrutacji udział w projekcie rozpoczęło 49 uczniów (29K/20M). Po raz pierwszy do zajęć przystąpi 45 uczniów w tym 26K/19M; wszyscy to uczniowie Technikum.

W ramach zad. 1 w zajęciach specjalistycznych dla uczniów realizowanych we współpracy z potencjalnymi pracodawcami, umożliwiające uzyskiwanie i uzupełnianie wiedzy i umiejętności praktycznych z zakresu Nowoczesnych Technologii Gastronomicznych (NTG) uczestniczy 17 uczniów w tym 13K/4M w tym po raz pierwszy 15 uczniów  – 11K/4M; wszyscy to uczniowie Technikum.

W ramach zad. 2 w zajęciach specjalistycznych dla uczniów realizowanych we współpracy z potencjalnymi pracodawcami, umożliwiające uzyskiwanie i uzupełnianie wiedzy i umiejętności praktycznych z zakresu Cateringu uczestniczy 16 uczniów w tym 7K/9M w tym z Zasadniczej Szkoły Zawodowej jest 8 uczniów w tym 3K/5M.

W ramach zad. 3 w Zajęciach specjalistycznych dla uczniów realizowanych we współpracy z potencjalnymi pracodawcami, umożliwiające uzyskiwanie i uzupełnianie wiedzy i umiejętności praktycznych z zakresu Miksologii – barmaństwa – serwisu dyplomatycznego uczestniczy 16 uczniów w tym: 9K/7M. Po raz pierwszy uczestniczy 14 uczniów w tym 8K/6M; w tym z Zasadniczej Szkoły Zawodowej jest 2 uczniów w tym 1K/1M.

Listy uczestników zakwalifikowanych do projektu oraz listy rezerwowe dostępne są u Specjalisty ds. wdrożenia projektu w ZSG, w biurze projektu.


Rekrutacja wrzesień/październik 2016

Zakończono proces rekrutacji do I edycji zajęć realizowanych w ramach Zadania 1, Zadania 2 i Zadania 3 W wyniku przeprowadzonego procesu rekrutacji udział w projekcie rozpoczęło 48 uczniów (24K/24M).

W ramach zad. 1 w zajęciach specjalistycznych dla uczniów realizowanych we współpracy z potencjalnymi pracodawcami, umożliwiające uzyskiwanie i uzupełnianie wiedzy i umiejętności praktycznych z zakresu Nowoczesnych Technologii Gastronomicznych (NTG) uczestniczy 16 uczniów w tym 9K/7M.

W ramach zad. 2 w zajęciach specjalistycznych dla uczniów realizowanych we współpracy z potencjalnymi pracodawcami, umożliwiające uzyskiwanie i uzupełnianie wiedzy i umiejętności praktycznych z zakresu Cateringu uczestniczy 16 uczniów w tym 6K/10M.

W ramach zad. 3 w Zajęciach specjalistycznych dla uczniów realizowanych we współpracy z potencjalnymi pracodawcami, umożliwiające uzyskiwanie i uzupełnianie wiedzy i umiejętności praktycznych z zakresu Miksologii – barmaństwa – serwisu dyplomatycznego uczestniczy 16 uczniów w tym: 9K/7M.

Lista uczestników zakwalifikowanych do projektu oraz lista rezerwowa dostępne są u Specjalisty ds. wdrożenia projektu w ZSG, w biurze projektu.

W ramach zad.9: Doskonalenie umiejętności i kompetencji zawodowych nauczycieli Technikum i Zasadniczej Szkoły Zawodowej – studia podyplomowe 13 nauczycieli w tym 12K/1M podejmie studia podyplomowe od października 2016 r.:

  1. „Food design” Akademii Sztuk Pięknych w Łodzi – 11K
  2. „Zalecenia żywieniowe osób zdrowych i chorych” – Dietetyka – Uniwersytet Medyczny – 1K
  3. „Ergonomia BHP” – Politechnika Łódzka – 1M

 

Przejdź do treści