2 kwietnia 2020 r. w godzinach 10.00 – 11.00, odbędzie się w naszej szkole konferencja dla młodzieży – Dieta. Aktywność. Relaks.
Projekt ten skierowany jest do uczniów oraz klas ósmych szkoły podstawowej.
Temat tegorocznej konferencji: Fast food a zdrowie.
Główne cele konferencji to:
- Promocja zdrowego stylu życia
- Edukacja prozdrowotna
- Kształtowanie nawyków zdrowego żywienia i higienicznego trybu życia
- Promocja aktywności fizycznej
Podczas konferencji prelekcje wygłoszą eksperci:
- ds. psychologii – mgr Lucyna Białek – Zespół Szkół Gastronomicznych w Łodzi
- ds. żywienia – mgr inż. Maria Jagiełło – dietetyk
Ostatnia część konferencji przeznaczona będzie na prezentację aktywnych form spędzania czasu wolnego.
Zapraszamy chętnych Nauczycieli, którzy wraz ze swoimi Uczniami chcieliby wziąć udział w naszym przedsięwzięciu.
Po konferencji zapraszamy do zwiedzenia naszej szkoły.
Wszystkich chętnych prosimy o zgłoszenie do dnia 26 marca 2020 r. ilości uczniów i opiekunów.
Kontakt:
katarzynabulinska@zsg.elodz.edu.pl