Misją naszej szkoły jest ugruntowanie trwałych, zdrowych i poprawnych relacji wewnątrz szkolnej wspólnoty, dzięki którym nauczyciele staną się przewodnikami uczniów w ich drodze do rozwoju zawodowego i osobistego.

Eliminacje okręgowe XLV Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych

Eliminacje okręgowe XLV Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych

Sukces naszych uczniów w eliminacjach okręgowych  XLV Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych w Warszawie

W piątek 08 kwietnia  odbyły się w Warszawie  eliminacje okręgowe XLV OWiUR.

Olimpiada składa się z 3  poziomów: szkolnego, okręgowego i centralnego . Nasza szkoła zawsze startuje w dwóch blokach tematycznych : Gastronomia i Technologia żywności . Pierwszy etap szkolny polega na rozwiązaniu testu 60 pytań z zakresu gastronomii technologii żywności oraz ogólnej wiedzy dotyczącej produkcji żywności, przetwórstwa rolno- spożywczego, zagadnień prawnych dotyczących produkcji i sprzedaży żywności. Druga część polega na umiejętności wykazania się wiedzą i umiejętnościami  między innymi z zakresu sporządzania potraw, rozpoznawania surowców, określenia wartości odżywczych produktów spożywczych .

W tym roku naszą szkolę w etapie okręgowym reprezentowali :

Blok Technologia Żywności
Marta Szcześniak kl IV C
Iga Kubicka kl IV B

Blok Gastronomia
Igor Kołodziejczyk kl IVA

Iga i Igor zakwalifikowali  się do etapu centralnego olimpiady, w którym będą walczyć o indeks Wyższej Uczelni.
Gratulujemy wszystkim uczestnikom i trzymamy kciuki za finał.

Opiekunowie  Bożena Bocheńska, Elżbieta Kurowska

Przejdź do treści