Sukces naszych uczniów w eliminacjach okręgowych XLV Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych w Warszawie
W piątek 08 kwietnia odbyły się w Warszawie eliminacje okręgowe XLV OWiUR.
Olimpiada składa się z 3 poziomów: szkolnego, okręgowego i centralnego . Nasza szkoła zawsze startuje w dwóch blokach tematycznych : Gastronomia i Technologia żywności . Pierwszy etap szkolny polega na rozwiązaniu testu 60 pytań z zakresu gastronomii technologii żywności oraz ogólnej wiedzy dotyczącej produkcji żywności, przetwórstwa rolno- spożywczego, zagadnień prawnych dotyczących produkcji i sprzedaży żywności. Druga część polega na umiejętności wykazania się wiedzą i umiejętnościami między innymi z zakresu sporządzania potraw, rozpoznawania surowców, określenia wartości odżywczych produktów spożywczych .
W tym roku naszą szkolę w etapie okręgowym reprezentowali :
Blok Technologia Żywności
Marta Szcześniak kl IV C
Iga Kubicka kl IV B
Blok Gastronomia
Igor Kołodziejczyk kl IVA
Iga i Igor zakwalifikowali się do etapu centralnego olimpiady, w którym będą walczyć o indeks Wyższej Uczelni.
Gratulujemy wszystkim uczestnikom i trzymamy kciuki za finał.
Opiekunowie Bożena Bocheńska, Elżbieta Kurowska