Misją naszej szkoły jest ugruntowanie trwałych, zdrowych i poprawnych relacji wewnątrz szkolnej wspólnoty, dzięki którym nauczyciele staną się przewodnikami uczniów w ich drodze do rozwoju zawodowego i osobistego.

Mistrzowie gastronomii

Harmonogramy

UWAGA: Zajęcia w projekcie odwołane od 22.10.2020 – do odwołania z powodu przejścia szkoły na zdalny system nauczania. Tylko zajęcia z języka francuskiego i doradztwa zawodowego będą obywać się w formie zdalnej lub indywidualnych spotkań z nauczycielem. Warsztaty kulinarne odwołane.

UWAGA: Zajęcia w projekcie odwołane od 27.03.2021 – do odwołania z powodu przejścia szkoły na zdalny system nauczania. Tylko zajęcia z języka francuskiego i doradztwa zawodowego będą obywać się w formie zdalnej lub indywidualnych spotkań z nauczycielem. Warsztaty kulinarne odwołane.

Zadanie 1 – kuchnia orientalna i kuchnie obcych narodów
A. Kuchnia orientalna
B. Kuchnie obcych narodów
Zadanie 2 – diety i zdrowe żywienie
Zadanie 3 – tradycyjne cukiernictwo w nowej odsłonie
Zadanie 4 – barmaństwo, miksologia oraz synchroniczna obsługa gości (kelnerstwo)
A. Barmaństwo i miksologia
B. Kelnerstwo – synchroniczna obsługa gości
Zadanie 5 – carving i sporządzanie potraw przy gościu
A. Carving
B. Sporządzanie potraw przy gościu
Zadanie 6 – język francuski zawodowy
Zadanie 7 – baristyka, akademia kelnera, kuchna fusion i flair bar – kelnerska żonglerka
A. Baristyka
B. Akademia kelnera
C. Kuchnia fusion
D. Flair bar – kelnerska żonglerka
E. Cukiernictwo – kursy z oszczędności
Zadanie 8 – doradztwo edukacyjno-zawodowe
A. Indywidualne doradztwo zawodowe
B. Doradztwo grupowe
Zadanie 10 – doskonalenie umiejętności i kompetencji nauczycieli kształcenia zawodowego

Przejdź do treści