Finał XVI Międzyszkolnego Konkursu dla szkół podstawowych „Gastronomia francuska”:  Czekolada w kuchni francuskiej 

Finał XVI Międzyszkolnego Konkursu dla szkół podstawowych „Gastronomia francuska”:  Czekolada w kuchni francuskiej 

21.04. 2022r. odbył się finał konkursu „Gastronomia francuska” do którego zakwalifikowali się uczniowie: 

1. Lena Szymczak ŁSO 

2. Barbara Bót ŁSO 

3.Dominik Fortuniak SP 10 w Zgierzu 

4.Nawel Henni  SP 10 w Zgierzu 

5. Nela Zdunek SP 1 w Zgierzu 

6. Martyna Kostrzewska SP 1 w Zgierzu 

7. Natalia Stępień SP 1 w Zgierzu 

8. Maria Itczak-Korycka SP  O.O. Bernardynów 

9. Karolina Ciotucha SP  O.O. Bernardynów 

10. Marlena Lalik SP  O.O. Bernardynów 

11. Alicja Połeć SP  O.O. Bernardynów 

12. Krzysztof Wojciechowski SP  O.O. Bernardynów 

Jury w składzie: 

  1. Zofia Wrześniewska – Dyrektor szkoły 
  1. Klaudia Balcerowska – wicedyrektor szkoły 
  1. Beata Dębińska – wicedyrektor szkoły 
  1. Agnieszka Lipska – Dangréaux- nauczyciel j. francuskiego 
  1. Małgorzata Czyżyk – nauczyciel j. francuskiego 

wyłoniło spośród finalistów laureatów: 

I miejsce– Nela Zdunek SP 1 w Zgierzu – Coq Gaulois 

II miejsce– Karolina Ciotucha SP  O.O. Bernardynów- Moelleux au chocolat avec le piment Cayenne 

III miejsce– Dominik Fortuniak SP 10 w Zgierzu- Bûche de Noël forêt fantastique 

Wyróżnienie– Marlena Lalik SP  O.O. Bernardynów- Tarte au chocolat avec fraises et oeufs en chocolat 

Wyróżnienie- Krzysztof Wojciechowski SP  O.O. Bernardynów- Petit gâteau au chocolat  fondant 

Dziękujemy wszystkim za udział w konkursie i serdecznie gratulujemy! 

Skip to content