Misją naszej szkoły jest ugruntowanie trwałych, zdrowych i poprawnych relacji wewnątrz szkolnej wspólnoty, dzięki którym nauczyciele staną się przewodnikami uczniów w ich drodze do rozwoju zawodowego i osobistego.

XIX Międzyszkolny Konkurs „Gastronomia Francji” – „Ciekawa potrawa francuska”

XIX Międzyszkolny Konkurs „Gastronomia Francji” – „Ciekawa potrawa francuska”

11 kwietnia 2025 r. podczas dnia otwartego w naszej szkole odbył się finał XIX Międzyszkolnego Konkursu „Gastronomia Francji” – „Ciekawa potrawa francuska ” dla uczniów szkół podstawowych.

Przygotowane przez uczniów potrawy oceniło Jury w składzie:
*Dyrektor mgr Zofia Wrześniewska
*V-ce dyr. mgr Beata Dębińska
*V-ce dyr. mgr inż. Klaudia Balcerowska

 Laureatami XIX edycji konkursu zostali:

I miejsce – Nadia Wardęszkiewicz z ŁSO nr 4  za „Quiche”
II miejsce – Alicja Kmin z Zespołu Szkół nr 8 za „Tarte aux pommes”
III miejsce – Aleksandra Paździor z SP nr 10 w Zgierzu za „Galette des rois”

Wyróżnienia otrzymali:

·  Katarzyna Grabowska z Bernardyńskiej Szkoły Podstawowej za „Forêt noir”

·  Wiktor Urbaniak z SP nr 1 w Zgierzu za „Boeuf bourgignon”

Uczennice klasy III D Technikum Nawel Henni, Zuzanna Szymańska oraz Oliwia Jasica                   i Małgorzata Grocholińska z klasy IV E zajmowały się serwowaniem potraw i obsługą gości.

Małgorzata Czyżyk i Agnieszka Lipska- Dangréaux

finaliści po wręczeniu nagród i dyplomów
Przejdź do treści