Misją naszej szkoły jest ugruntowanie trwałych, zdrowych i poprawnych relacji wewnątrz szkolnej wspólnoty, dzięki którym nauczyciele staną się przewodnikami uczniów w ich drodze do rozwoju zawodowego i osobistego.

XII edycja ogólnopolskiego konkursu dla szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny

XII edycja ogólnopolskiego konkursu dla szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny

06 października  Dominik Diug z kl. V pa uczestniczył w finale XII  edycji ogólnopolskiego konkursu dla szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia (ChNP), Chronione Oznaczenie Geograficzne (ChOG) oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność (GTS) organizowanego przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi.  Do ścisłego finału zakwalifikowało się tylko 8 drużyn z całej Polski. Zadaniem uczestników konkursu było przygotowanie  czterech porcji dania z wykorzystaniem produktów certyfikowanych.

Dominik Diug zajął II miejsce

Gratulujemy i  życzymy dalszych sukcesów

Elżbieta Kurowska

Przejdź do treści