Misją naszej szkoły jest ugruntowanie trwałych, zdrowych i poprawnych relacji wewnątrz szkolnej wspólnoty, dzięki którym nauczyciele staną się przewodnikami uczniów w ich drodze do rozwoju zawodowego i osobistego.

Warsztaty kulinarne

Warsztaty kulinarne

W dniach 3, 4, 5 kwietnia w Łodzi, uczniowie klas I e, 1 kb i II c pod opieką nauczycieli Doroty Andrzejewskiej,  Zenobii Zielińskiej, Joanny Kapłon, Katarzyny Bulińskiej, Małgorzaty Gosławskiej i Joanny Gaduli, doskonalili się pod okiem szefa kuchni Akademii Kulinarnej Bidfood Farutex, a naszego absolwenta Pawła Fajfrowskiego.

Tematem przewodnim warsztatu dla klasy II c były owoce morza. Uczniowie przygotowywali m.in. krewetki Black Tiger, mule, kalmary, ośmiornicę. Natomiast uczniowie klas 1 e i 1 kb poznawali podstawy sztuki cukierniczej i przygotowali tartę jabłkową, gruszkową oraz ptysie Paris Brest z kremem orzechowym na bazie crème patissiere.

Było inspirująco i pysznie!

autor: Joanna Kapłon

Przejdź do treści