Misją naszej szkoły jest ugruntowanie trwałych, zdrowych i poprawnych relacji wewnątrz szkolnej wspólnoty, dzięki którym nauczyciele staną się przewodnikami uczniów w ich drodze do rozwoju zawodowego i osobistego.

Warsztaty kulinarne dla uczniów

Warsztaty kulinarne dla uczniów

Podczas dnia otwartego szkoły 23 marca odbyły się warsztaty kulinarne „Gotuj z mistrzem”.

Pod okiem profesjonalistów  z restauracji Ramki w Łodzi Norberta Szefera i Kamila Piotrowskiego nasi uczniowie przygotowali:

  1. wegetariańską przekąskę – Humus Garam Masala z warzywnymi słupkami
  2. włoski streetfood – arancini z konfiturą pomidorową
  3. risotto grzybowe ze smażoną polędwiczką wieprzową w boczku
  4. drożdżówki z cynamonem i budyniem waniliowym

Wspólne gotowanie to najlepszy sposób na szlifowanie swoich umiejętności. Odwiedzający nas goście byli pod dużym wrażeniem poziomu prowadzonych zajęć.

Bardzo dziękujemy naszym absolwentom za wspólne gotowanie, profesjonalizm a także świetną atmosferę podczas warsztatów.

Organizatorki

Przejdź do treści