Misją naszej szkoły jest ugruntowanie trwałych, zdrowych i poprawnych relacji wewnątrz szkolnej wspólnoty, dzięki którym nauczyciele staną się przewodnikami uczniów w ich drodze do rozwoju zawodowego i osobistego.

VI warsztaty Akademii Mistrzów Smaku. Warsztaty: „Królik”, „Dzikie ptactwo”

VI warsztaty Akademii Mistrzów Smaku. Warsztaty: „Królik”,  „Dzikie ptactwo”

10 stycznia 2024 r. w Chefs Atelier by Chefs Culinar odbyło się VI spotkanie w ramach Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere. Nasza uczennica Natalia Pintera z klasy III d TG pod okiem trenera kulinarnego Adama Chrząstowskiego przygotowała takie potrawy jak

  • Wątróbka królicza z figami na chałce.
  • Przepiórki Momufuku we własnej ese z korzennym bulgurem.
  • Cynaderki z królika z fenkułem.
  • Królicze skoki faszerowane i comberki w potrawce.

Składniki najwyższej jakości dostarczył partner Horeca Las Kalisz.

Z niecierpliwością czekamy na kolejne warsztaty!

Przejdź do treści