23 czerwca 2025 roku Aula Kryształowa Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie stała się miejscem, w którym młode talenty kulinarne świętowały swoje osiągnięcia w ramach III Edycji Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere. Uroczystość, która przyciągnęła pasjonatów sztuki kulinarnej oraz przedstawicieli branży, była pełna emocji, wzruszeń i kulinarnych uniesień. Wieczór poprowadzili prezeska Belvedere Gourmet Group i założycielka Akademii, Elżbieta Nitsze, oraz ekspert merytoryczny Paweł Gruba, którzy w ciepłych słowach przywitali gości i podziękowali wszystkim za wkład w rozwój Akademii.
W trakcie wydarzenia nie zabrakło podziękowań dla Mecenasów, którzy przez cały rok wspierali Akademię. Pamiątkowe Statuetki odebrali na scenie przedstawiciele firm: Chefs Culinar, Rational AG, Barry Callebaut Polska, Sempre Group, Unilever Polska oraz Segafredo. Uroczystość zyskała także charakter wyjątkowy dzięki podziękowaniom skierowanym do Patronów Honorowych Akademii – Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego, Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego i Bocuse d’Or Poland, a także patronów medialnych, w tym magazynów „Szef Kuchni”, „Restaurant Management”, „Horeca Business Club” i „Restauracja”.
Wieczór obfitował także w wzruszające chwile, w tym wyświetlenie filmów, które przywołały wspomnienia z intensywnego roku akademickiego. Uczestnicy, którzy przez 15 warsztatów kulinarnych zdobywali wiedzę i doświadczenie od doskonałej kadry szkoleniowej, zostali po raz kolejny docenieni za swoje zaangażowanie i pasję.
W tym roku Akademickim wyjątkowym akcentem była obecność Christophera Haatufta, norweskiego szefa kuchni z gwiazdką Michelin, który poprowadził gościnny warsztat, a Elżbieta Nitsze zapowiedziała, że ta tradycja będzie kontynuowana w kolejnych edycjach.
Dowiedz się więcej