Technikum – 5 lat nauki,
Branżowa Szkoła II Stopnia – 2 lata nauki:
• przygotowanie i wydawanie dań,
• organizacja żywienia i usług gastronomicznych
Języki obce: angielski, francuski
Konferencja dla młodzieży – Dieta. Aktywność. Relaks. „Talerz zdrowego żywienia”

11 kwietnia w naszej szkole podczas dnia otwartego i odbyła się konferencja dla młodzieży – Dieta. Aktywność. Relaks. „Talerz zdrowego żywienia”
W wydarzeniu uczestniczyło łącznie 100 uczniów klas ósmych wraz z Opiekunami z następujących szkół:
Szkoła Podstawowa nr 14
Szkoła Podstawowa nr 205
Szkoła Podstawowa nr 149
Główne cele konferencji to:
- Promocja zdrowego stylu życia;
- Edukacja prozdrowotna;
- Kształtowanie nawyków zdrowego żywienia i higienicznego trybu życia;
- Promocja aktywności fizycznej.