Propozycja menu na przyjęcie zasiadane – 1
Danie obiadowe
- Pierś z kurczaka panierowana/Kotlet schabowy panierowany
- Ziemniaki
- Bukiet surówek
Zakąski zimne
- Mięsa pieczyste:
- Rolada z kurczaka słona
- Karczek w miodzie
- Roladki wieprzowe
- Tymbaliki z kurczaka/Tymbaliki z ozorów
- Sałatka z jarzynowa w babeczkach/Sałatka z pieczarek w babeczkach
- Jaja nadziewane rybą wędzoną, szynką, pieczarkami
- Śledź w oleju
- Pieczywo, masło, marynaty
- Kawa, herbata
- Ciasto ananasowe
- Ciasto królewiec
Propozycja menu na przyjęcie zasiadane – 2
Danie obiadowe (do wyboru)
- Rosół z makaronem/Zupa krem (z pieczarek, z pomidorów, z groszku zielonego)
- Roladki wieprzowe/Zrazy zawijane (wymiennie na potrawę jarską)
- Ziemniaki/Kluski śląskie
- Bukiet surówek/Buraczki zasmażane
Danie ciepłe
- Kurczak w sosie słodko-kwaśnym
Zakąski zimne
- Mięsa pieczyste:
- Schab z morelą/schab z żurawiną
- Karczek z zielonym pieprzem/karczek w miodzie
- Pasztet pieczony/roladki wieprzowe
- Rolada po alpejsku
- Szynka ze szparagami/polędwica z fetą
- Sałatka z pieczarek w babeczkach
- Tymbaliki z kurczaka/Tymbaliki z ozorów
- Śledź pod pierzynką
- Ryba po grecku
- Pieczywo, masło, marynaty
- Napoje, słodycze:
- Kawa, herbata (bez ograniczeń)
- Soki 0,5 l/os
- Ciasto angelika
- Ciasto ananasowe
Propozycja menu na przyjęcie zasiadane – 3
Danie obiadowe
- Rosół z makaronem/Flaki
- De volaille/Kotlet schabowy po szwajcarsku/Kotlet schabowy po zbójnicku
- Ziemniaki/Ziemniaki w ziołach/Frytki
- Bukiet surówek/Warzywa gotowane
Ciepły posiłek (do wyboru)
- Udko pieczone, bigos
- Wieprzowina po królewsku, kluski śląskie
- Polewka staropolska z rożkiem z kapustą i grzybami/żurek z jajem i kiełbasą
Zakąski zimne
- Mięsa pieczone:
- Kaczka po tyrolsku
- Karczek z zielonym pieprzem/karczek pieczony
- Łopatka po bawarsku/ Rolada po alpejsku
- Schab z żurawiną, schab z bakaliami
- Rolada z kurczaka
- Wędliny (salami, kabanosy, polędwica)
- Jaja nadziewane rybą, szynką, pieczarkami
- Sałatka grecka w salaterce
- Śledź pod pierzynką
- Śledź po cygańsku
- Pstrąg faszerowany/Ryba po grecku
- Gicz w galarecie
- Pieczywo, masło, marynaty
- Napoje, słodycze:
- Kawa, herbata
- Napoje gazowane 1 l/os.
- Soki 0,5 l/os.
- Lody z bitą śmietaną i owocami
- Sernik z brzoskwinią
- Ciasto królewiec
Propozycja menu na bal angielski – 1
- Tartinki z salami, łososiem, szynką
- Kanapki dekoracyjne
- Sałatka pieczarek w babeczkach
- Ptysie z masą pasztetową
- Koreczki serowe
- Koreczki z sera pleśniowego
- Ciasto cappuccino z bitą śmietaną
- Ciastka muffinki
- Soki
- Woda mineralna
- Kawa, herbata
Propozycja menu na bal angielski – 2
- Tartinki z kawiorem, łososiem, szynką
- Kanapki dekoracyjne
- Sałatka jarzynowa w babeczkach
- Sałatka z sera żółtego w babeczkach
- Pasty smakowe na krakersach
- Mini szaszłyki z kurczaka (w formie koreczków)
- Koreczki z sera pleśniowego
- Ciasto ananasowe
- Ciasto sernik kremowy
- Soki
- Woda mineralna
- Kawa, herbata
Ciepły posiłek (do wyboru)
- Barszczyk czerwony z pasztecikiem
- Polewka staropolska z rożkiem
- żurek z jajem i kiełbasą
Dania obiadowe (do wyboru)
- A (wybrać jeden):
- Rosół z makaronem
- Zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
- Zupa krem z groszku zielonego z groszkiem ptysiowym
- Zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym
- B (wybrać dwa):
- De Volaille
- Pierś z kurczaka z ananasem i śliwką
Roladki drobiowe serowo-brokułowe - Kotlet „trio” z piersi kurczaka
- Udko faszerowane pieczarkami
- Kotlet schabowy po zbójnicku
- Kotlet po szwajcarsku
- Roladki schabowe z szynką i pieczarką
- Roladki wieprzowe
- C:
- Ryż
- Ziemniaki
- Bukiet surówek
Ciepły posiłek (jeden do wyboru)
- Udko pieczone, bigos
- Wieprzowina po królewsku, kluski śląskie
Ciepły posiłek (jeden do wyboru)
- Flaki
- Wołowina po burgundzku
- Wieprzowina po meksykańsku
- Boeuf Strogonow (gulasz, pieczarki, papryka, ogórek konserwowy)
- Kurczak w sosie słodko-kwaśnym
Ciepły posiłek (jeden do wyboru)
- Barszczyk czerwony z pasztecikiem z mięsem
- Żurek z kiełbasą i jajkiem
- Polewka staropolska z rożkiem z kapustą i grzybami
- Barszcz chrzanowy z kiełbasą
Zakąski zimne
(tam, gdzie jest „lub”, proszę wybrać jedną potrawę)
- Kaczka po tyrolsku
- Schab ze śliwką lub z morelą, schab z żurawiną lub w galarecie
- Rolada z kurczaka lub rolada po alpejsku lub łopatka po bawarsku
- Roladki wieprzowe
- Jaja z kawiorem i łososiem lub jaja nadziewane szynką, rybą wędzoną, pieczarkami lub jaja garnirowane szynką na sałatce jarzynowej
- Sałatka z kukurydzy, lub na ostro z wołowiny, lub z pieczarek (w babeczkach)
- Sałatka delikatesowa lub sałatka z kurczaka z selerem naciowym lub sałatka węgierska lub sałatka grilowana (w salaterce)
- Ryba po grecku lub pstrąg faszerowany lub karp w galarecie
- Gicz w galarecie lub tymbaliki z kurczaka, tymbaliki z ozorów
- Wędlina + sos tatarski (szynka, baleron, polędwica)
- Rolmopsy lub śledź w oleju
- Śledź po cygańsku lub śledź pod pierzynką
Ciasta
(proszę wybrać trzy ciasta i tort)
- Tort 2-3-4-5 piętrowy jasny, lub ciemny
- Sernik z brzoskwinią
- Spirytusowe
- Kajmakowe
- Angelika
- Szarlotka
- Cappuccino z bitą śmietaną
oraz wliczone w cenę zestawu
- Lody płonące
- Cukierki czekoladowe
- Owoce (mandarynki, winogrono, kiwi, banany)
- Napoje 1 l/os. ( napoje gazowane)
- Soki 0,5 l/os.
- Kawa, herbata
- Pieczywo
- Masło
- Marynaty