Misją naszej szkoły jest ugruntowanie trwałych, zdrowych i poprawnych relacji wewnątrz szkolnej wspólnoty, dzięki którym nauczyciele staną się przewodnikami uczniów w ich drodze do rozwoju zawodowego i osobistego.

Przykładowe menu

Zobacz galerię

Propozycja menu na przyjęcie zasiadane – 1

Danie obiadowe
  • Pierś z kurczaka panierowana/Kotlet schabowy panierowany
  • Ziemniaki
  • Bukiet surówek
Zakąski zimne
  • Mięsa pieczyste:
    • Rolada z kurczaka słona
    • Karczek w miodzie
    • Roladki wieprzowe
    • Tymbaliki z kurczaka/Tymbaliki z ozorów
  • Sałatka z jarzynowa w babeczkach/Sałatka z pieczarek w babeczkach
  • Jaja nadziewane rybą wędzoną, szynką, pieczarkami
  • Śledź w oleju
  • Pieczywo, masło, marynaty
  • Kawa, herbata
  • Ciasto ananasowe
  • Ciasto królewiec

Propozycja menu na przyjęcie zasiadane – 2

Danie obiadowe (do wyboru)
  • Rosół z makaronem/Zupa krem (z pieczarek, z pomidorów, z groszku zielonego)
  • Roladki wieprzowe/Zrazy zawijane (wymiennie na potrawę jarską)
  • Ziemniaki/Kluski śląskie
  • Bukiet surówek/Buraczki zasmażane
Danie ciepłe
  • Kurczak w sosie słodko-kwaśnym
Zakąski zimne
  • Mięsa pieczyste:
    • Schab z morelą/schab z żurawiną
    • Karczek z zielonym pieprzem/karczek w miodzie
    • Pasztet pieczony/roladki wieprzowe
    • Rolada po alpejsku
  • Szynka ze szparagami/polędwica z fetą
  • Sałatka z pieczarek w babeczkach
  • Tymbaliki z kurczaka/Tymbaliki z ozorów
  • Śledź pod pierzynką
  • Ryba po grecku
  • Pieczywo, masło, marynaty
  • Napoje, słodycze:
    • Kawa, herbata (bez ograniczeń)
    • Soki 0,5 l/os
    • Ciasto angelika
    • Ciasto ananasowe

Propozycja menu na przyjęcie zasiadane – 3

Danie obiadowe
  • Rosół z makaronem/Flaki
  • De volaille/Kotlet schabowy po szwajcarsku/Kotlet schabowy po zbójnicku
  • Ziemniaki/Ziemniaki w ziołach/Frytki
  • Bukiet surówek/Warzywa gotowane
Ciepły posiłek (do wyboru)
  • Udko pieczone, bigos
  • Wieprzowina po królewsku, kluski śląskie
  • Polewka staropolska z rożkiem z kapustą i grzybami/żurek z jajem i kiełbasą
Zakąski zimne
  • Mięsa pieczone:
    • Kaczka po tyrolsku
    • Karczek z zielonym pieprzem/karczek pieczony
    • Łopatka po bawarsku/ Rolada po alpejsku
    • Schab z żurawiną, schab z bakaliami
    • Rolada z kurczaka
  • Wędliny (salami, kabanosy, polędwica)
  • Jaja nadziewane rybą, szynką, pieczarkami
  • Sałatka grecka w salaterce
  • Śledź pod pierzynką
  • Śledź po cygańsku
  • Pstrąg faszerowany/Ryba po grecku
  • Gicz w galarecie
  • Pieczywo, masło, marynaty
  • Napoje, słodycze:
    • Kawa, herbata
    • Napoje gazowane 1 l/os.
    • Soki 0,5 l/os.
    • Lody z bitą śmietaną i owocami
    • Sernik z brzoskwinią
    • Ciasto królewiec

Propozycja menu na bal angielski – 1

  • Tartinki z salami, łososiem, szynką
  • Kanapki dekoracyjne
  • Sałatka pieczarek w babeczkach
  • Ptysie z masą pasztetową
  • Koreczki serowe
  • Koreczki z sera pleśniowego
  • Ciasto cappuccino z bitą śmietaną
  • Ciastka muffinki
  • Soki
  • Woda mineralna
  • Kawa, herbata

Propozycja menu na bal angielski – 2

  • Tartinki z kawiorem, łososiem, szynką
  • Kanapki dekoracyjne
  • Sałatka jarzynowa w babeczkach
  • Sałatka z sera żółtego w babeczkach
  • Pasty smakowe na krakersach
  • Mini szaszłyki z kurczaka (w formie koreczków)
  • Koreczki z sera pleśniowego
  • Ciasto ananasowe
  • Ciasto sernik kremowy
  • Soki
  • Woda mineralna
  • Kawa, herbata
Ciepły posiłek (do wyboru)
  • Barszczyk czerwony z pasztecikiem
  • Polewka staropolska z rożkiem
  • żurek z jajem i kiełbasą
Dania obiadowe (do wyboru)
  • A (wybrać jeden):
    • Rosół z makaronem
    • Zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
    • Zupa krem z groszku zielonego z groszkiem ptysiowym
    • Zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym
  • B (wybrać dwa):
    • De Volaille
    • Pierś z kurczaka z ananasem i śliwką
      Roladki drobiowe serowo-brokułowe
    • Kotlet „trio” z piersi kurczaka
    • Udko faszerowane pieczarkami
    • Kotlet schabowy po zbójnicku
    • Kotlet po szwajcarsku
    • Roladki schabowe z szynką i pieczarką
    • Roladki wieprzowe
  • C:
    • Ryż
    • Ziemniaki
    • Bukiet surówek
Ciepły posiłek (jeden do wyboru)
  • Udko pieczone, bigos
  • Wieprzowina po królewsku, kluski śląskie
Ciepły posiłek (jeden do wyboru)
  • Flaki
  • Wołowina po burgundzku
  • Wieprzowina po meksykańsku
  • Boeuf Strogonow (gulasz, pieczarki, papryka, ogórek konserwowy)
  • Kurczak w sosie słodko-kwaśnym
Ciepły posiłek (jeden do wyboru)
  • Barszczyk czerwony z pasztecikiem z mięsem
  • Żurek z kiełbasą i jajkiem
  • Polewka staropolska z rożkiem z kapustą i grzybami
  • Barszcz chrzanowy z kiełbasą
Zakąski zimne

(tam, gdzie jest „lub”, proszę wybrać jedną potrawę)

  • Kaczka po tyrolsku
  • Schab ze śliwką lub z morelą, schab z żurawiną lub w galarecie
  • Rolada z kurczaka lub rolada po alpejsku lub łopatka po bawarsku
  • Roladki wieprzowe
  • Jaja z kawiorem i łososiem lub jaja nadziewane szynką, rybą wędzoną, pieczarkami lub jaja garnirowane szynką na sałatce jarzynowej
  • Sałatka z kukurydzy, lub na ostro z wołowiny, lub z pieczarek (w babeczkach)
  • Sałatka delikatesowa lub sałatka z kurczaka z selerem naciowym lub sałatka węgierska lub sałatka grilowana (w salaterce)
  • Ryba po grecku lub pstrąg faszerowany lub karp w galarecie
  • Gicz w galarecie lub tymbaliki z kurczaka, tymbaliki z ozorów
  • Wędlina + sos tatarski (szynka, baleron, polędwica)
  • Rolmopsy lub śledź w oleju
  • Śledź po cygańsku lub śledź pod pierzynką
Ciasta

(proszę wybrać trzy ciasta i tort)

  • Tort 2-3-4-5 piętrowy jasny, lub ciemny
  • Sernik z brzoskwinią
  • Spirytusowe
  • Kajmakowe
  • Angelika
  • Szarlotka
  • Cappuccino z bitą śmietaną
oraz wliczone w cenę zestawu
  • Lody płonące
  • Cukierki czekoladowe
  • Owoce (mandarynki, winogrono, kiwi, banany)
  • Napoje 1 l/os. ( napoje gazowane)
  • Soki 0,5 l/os.
  • Kawa, herbata
  • Pieczywo
  • Masło
  • Marynaty

Galeria

Przejdź do treści