Misją naszej szkoły jest ugruntowanie trwałych, zdrowych i poprawnych relacji wewnątrz szkolnej wspólnoty, dzięki którym nauczyciele staną się przewodnikami uczniów w ich drodze do rozwoju zawodowego i osobistego.

Projekt „Wybieram Wieprzowinę” – warsztaty kulinarne z Szefem kuchni Marcinem Budynkiem

Projekt „Wybieram Wieprzowinę” – warsztaty kulinarne z Szefem kuchni Marcinem Budynkiem

7 listopada 2018 r. w Warsztacie Szkolnym odbyły się warsztaty kulinarne dla uczniów. Warsztaty poprowadził Marcin Budynek wraz ze swoim zespołem we współpracy ze Związkiem Polskie Mięso. Szef Marcin Budynek jest jurorem wielu konkursów kulinarnych, w których nasi uczniowie biorą udział. Dzięki współpracy ze Związkiem Polskie Mięso prowadzi cykl warsztatów, które uczą przyszłych kucharzy wykorzystania różnych rodzajów mięs i podrobów.  

Warsztaty podzielone były na: 

  • część teoretyczną na sali gimnastycznej, w której udział wzięły wszystkie klasy pierwsze i drugie:
  • część praktyczną, w której udział wzięło 20 chętnych uczniów:
Przejdź do treści