W dniach 7–8 czerwca 2019 roku w Hańczowej odbył się etap centralny Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych. Nasi uczniowie brali udział w dwóch blokach tematycznych: Technologia żywności i Gastronomia.
W etapie centralnym olimpiady brały udział osoby, które zajęły od 1 do 3 miejsca w eliminacjach okręgowych w dniu 12 kwietnia w Warszawie. Okręg Warszawski (który obejmuje także Łódź) w etapie centralnym reprezentowało 35 uczniów z 11 bloków tematycznych.
- W bloku technologia żywności:
- Jakub Modrzyński z klasy III A TG uzyskał tytuł laureata,
- Karolina Machlik z klasy III B TG uzyskała tytuł finalisty,
- w bloku gastronomia:
- Piotr Popiołek z klasy III B TG uzyskał tytuł finalisty.
Nasi uczniowie w etapie okręgowym, w Warszawie zdobyli:
- w bloku technologia żywności:
- Karolina Machlik z klasy III B TG – 2 miejsce,
- Jakub Modrzyński z klasy III A TG – 3 miejsce,
- w bloku gastronomia:
- Piotr Popiołek z klasy III B TG – 2 miejsce.
Gratulujemy Karolinie, Jakubowi i Piotrkowi sukcesu.
Opiekunami uczniów były Bożena Bocheńska i Elżbieta Kurowska.