Misją naszej szkoły jest ugruntowanie trwałych, zdrowych i poprawnych relacji wewnątrz szkolnej wspólnoty, dzięki którym nauczyciele staną się przewodnikami uczniów w ich drodze do rozwoju zawodowego i osobistego.

Ogólnopolski Konkurs „II Regionalne Podróże Kulinarne”

Ogólnopolski Konkurs  „II  Regionalne Podróże Kulinarne”

20.04.2018 r w Grodzisku Mazowieckim odbył się Ogólnopolski Konkurs II Regionalne Podróże Kulinarne.

Do konkursu zakwalifikowały się dwa zespoły z naszej szkoły:

  • Amadeusz Wandzel, kl. II A – test teoretyczny, Łukasz Florczyński, kl. II A – część praktyczna;
  • Adrian Gortat, kl. III A – test teoretyczny, Łukasz Woźniak kl. III A – część praktyczna.

Etap 1 – test teoretyczny – wymagał od uczestników wiedzy na temat procesów technologicznych i oceny towaroznawczej mięsa zwierząt rzeźnych oraz drobiu.

Etap 2 to wykonanie 2 porcji dania głównego z wykorzystaniem fileta z kaczki, kapusty kiszonej, jabłek, mąki gryczanej. Uczniowie spisali się na medal.

Łukasz Woźniak zajął I miejsce i jednocześnie został Mistrzem Regionalnej Sztuki Kulinarnej.

Łukasz Florczyński zajął V miejsce.

Amadeusz Wandzel – II miejsce w kategorii znajomości teoretycznej wiedzy kulinarnej.

Adrian Gortat – V miejsce w kategorii znajomości teoretycznej wiedzy kulinarnej.

Trzeba przyznać mamy bardzo zdolnych, ambitnych uczniów. Życzę dalszych sukcesów w zmaganiach kulinarnych.


Galeria

Przejdź do treści