20.04.2018 r w Grodzisku Mazowieckim odbył się Ogólnopolski Konkurs II Regionalne Podróże Kulinarne.
Do konkursu zakwalifikowały się dwa zespoły z naszej szkoły:
- Amadeusz Wandzel, kl. II A – test teoretyczny, Łukasz Florczyński, kl. II A – część praktyczna;
- Adrian Gortat, kl. III A – test teoretyczny, Łukasz Woźniak kl. III A – część praktyczna.
Etap 1 – test teoretyczny – wymagał od uczestników wiedzy na temat procesów technologicznych i oceny towaroznawczej mięsa zwierząt rzeźnych oraz drobiu.
Etap 2 to wykonanie 2 porcji dania głównego z wykorzystaniem fileta z kaczki, kapusty kiszonej, jabłek, mąki gryczanej. Uczniowie spisali się na medal.
Łukasz Woźniak zajął I miejsce i jednocześnie został Mistrzem Regionalnej Sztuki Kulinarnej.
Łukasz Florczyński zajął V miejsce.
Amadeusz Wandzel – II miejsce w kategorii znajomości teoretycznej wiedzy kulinarnej.
Adrian Gortat – V miejsce w kategorii znajomości teoretycznej wiedzy kulinarnej.
Trzeba przyznać mamy bardzo zdolnych, ambitnych uczniów. Życzę dalszych sukcesów w zmaganiach kulinarnych.