Dnia 22 listopada 2019 r. odbył się konkurs kulinarny dla uczniów wszystkich profili szkół gastronomicznych Kuchnia Polska na Mazowszu 2019 – Polskie Skarby Kulinarne w Zespole Szkół Spożywczo-Gastronomicznych w Warszawie, ul. Komorska 17/23.
W części kulinarnej Jacek Darnowski i Jakub Sobczak z klasy IV D przygotowywani przez Renatę Błoch wykonali w czasie 90 minut 4 porcje zakąski gorącej: consommé rakowe, ravioli z twarożkiem, salsa z fenkułem włoskim, szyjki rakowe oraz 4 porcje dania głównego: przepiórka, pureé ziemniaczane, sos na bazie wina, chrust z cebuli, krokiet z kaszy orkiszowej. Jacek i Kuba zajęli 3 miejsce i jako jedyna ekipa z Polski stanęli na podium.
W części kelnerskiej Aneta Warsińska z kl. III A przygotowywana przez Iwonę Wolską i Lidię Bajerską napisała test z obsługi gości w języku polskim i angielskim, wykonała na aranżację stołu ‘Obiad w karczmie” oraz zaprezentowała tranżerowanie kaczki przy gościu i z komentarzem w języku angielskim i polskim. Aneta zajęła II miejsce. Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów – opiekunowie.