Misją naszej szkoły jest ugruntowanie trwałych, zdrowych i poprawnych relacji wewnątrz szkolnej wspólnoty, dzięki którym nauczyciele staną się przewodnikami uczniów w ich drodze do rozwoju zawodowego i osobistego.

Konkurs ogólnopolski Kuchnia Polska na Mazowszu 2019

Konkurs ogólnopolski Kuchnia Polska na Mazowszu 2019

Dnia 22 listopada 2019 r. odbył się konkurs kulinarny dla uczniów wszystkich profili szkół gastronomicznych Kuchnia Polska na Mazowszu 2019 – Polskie Skarby Kulinarne w Zespole Szkół Spożywczo-Gastronomicznych w Warszawie, ul. Komorska 17/23.

W części kulinarnej Jacek Darnowski i Jakub Sobczak z klasy IV D przygotowywani przez Renatę Błoch wykonali w czasie 90 minut 4 porcje zakąski gorącej: consommé rakowe, ravioli z twarożkiem, salsa z fenkułem włoskim, szyjki rakowe oraz 4 porcje dania głównego: przepiórka, pureé ziemniaczane, sos na bazie wina, chrust z cebuli, krokiet z kaszy orkiszowej. Jacek i Kuba zajęli 3 miejsce i jako jedyna ekipa z Polski stanęli na podium.

W części kelnerskiej Aneta Warsińska z kl. III A przygotowywana przez Iwonę Wolską i Lidię Bajerską napisała test z obsługi gości w języku polskim i angielskim, wykonała na aranżację stołu ‘Obiad w karczmie” oraz zaprezentowała tranżerowanie kaczki przy gościu i z komentarzem w języku angielskim i polskim. Aneta zajęła II miejsce. Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów – opiekunowie.


Galeria

Przejdź do treści