Za nami pierwsza edycja konkursu dla uczniów klas III TG „Mistrz gastronomii”.
Pierwszy etap odbył się 23 maja. Przystąpiło do niego dwudziestu uczniów. Po teście kwalifikacyjnym wyłoniono sześciu finalistów, którzy mieli zawalczyć o podium w II etapie konkursu.
Byli to to:
Katarzyna Pytel, Aleksandra Stańczyk, klasa IIIAP
Agata Malinowska, Dawid Pawłowski, klasa IIIAG
Mateusz Skorek, klasa IIIBG
Eryk Dondzik, klasa IIIDG
W drugim etapie, 26 maja, uczniowie zmierzyli się z trzema zadaniami:
Zadanie 1: Rozpoznawanie sztućców
Zadanie 2: Rozpoznawanie kasz
Zadanie 3: Rozpoznawanie i klasyfikowanie składników odżywczych
Po wyrównanej walce zwycięzcami zostali:
I miejsce – Dawid Pawłowski
II miejsce – Eryk Dondzik
III miejsce – Agata Malinowska
Dziękujemy wszystkim Uczestnikom, gratulujemy Zwycięzcom i Finalistom,
K. Bulińska, A. Błyskal, B. Bocheńska, I.Wolska