Za nami III edycja konkursu dla uczniów klas II, III i IV TG „Mistrz gastronomii”.
Pierwszy etap odbył się 20 maja. Przystąpiło do niego 23 uczniów. Po teście kwalifikacyjnym wyłoniono siedmiu finalistów, którzy mieli zawalczyć o podium w II etapie konkursu.
Byli to to:
Ignacy Bujnowski klasa IIIA
Jan Gałaj klasa IIIA
Natalia Klekowska klasa IIE
Olha Korniienko klasa IIIC
Wiktor Ochman klasa IIID
Sebastian Pietrzak klasa IIID
Natalia Pintera klasa IIID
W drugim etapie, 17 maja, uczniowie zmierzyli się z zadaniami praktycznymi z zakresu zasad żywienia, technologii gastronomicznej oraz usług gastronomicznych:
Po wyrównanej walce zwycięzcami zostali:
I miejsce Olha Korniienko kl. IIIC
II miejsce Jan Gałaj kl. IIIA
III miejsce Natalia Pintera kl. IIID
Dziękujemy wszystkim Uczestnikom, gratulujemy Zwycięzcom i Finalistom,
organizatorki