Dnia 02.03. w Skierniewicach odbył się Finał Konkursu kulinarnego Kulinaria Dietetyczne II.
Naszą szkołę reprezentowali następujący uczniowie Małgorzata Rutkiewicz z kl IVC oraz Jakub Modrzyński z kl IV B, którzy zdobyli I miejsce.
Konkurs przebiegał w trzech etapach:
Etap 1
Jedna osoba z drużyny musiała wykonać w ciągu 60 minut 2 porcje potrawy ze składników wskazanych przez organizatorów.
Etap 2
Druga osoba z drużyny w tym czasie musiała rozwiązać test z zakresu nauk o żywności i żywieniu.
Etap 3
Dwie osoby z drużyny musiały w ciągu godziny rozwiązać projekt związany z oceną jakości żywności, jej przechowywania oraz planowania i oceny żywienia.
Dodatkowo osoba wykonująca potrawę musiała odpowiedzieć na 10 szczegółowych pytań kucharza oceniającego.
Gosia i Kuba mieli przed sobą nie lada wyzwanie. Na każdym etapie konkursu udało im się zdobyć prawie max ilość punktów. Serdeczne gratulacje.