Misją naszej szkoły jest ugruntowanie trwałych, zdrowych i poprawnych relacji wewnątrz szkolnej wspólnoty, dzięki którym nauczyciele staną się przewodnikami uczniów w ich drodze do rozwoju zawodowego i osobistego.

Konkurs Kulinarny „Kulinaria Dietetyczne”

Konkurs Kulinarny „Kulinaria Dietetyczne”

Dnia 02.03. w Skierniewicach odbył się Finał Konkursu kulinarnego Kulinaria Dietetyczne II.

Naszą szkołę reprezentowali następujący uczniowie Małgorzata Rutkiewicz z kl IVC oraz Jakub Modrzyński z kl IV B, którzy zdobyli I miejsce.

Konkurs przebiegał w trzech etapach:

Etap 1

Jedna osoba z drużyny musiała wykonać w ciągu 60 minut 2 porcje potrawy ze składników wskazanych przez organizatorów.

Etap 2

Druga osoba z drużyny w tym czasie musiała rozwiązać test z zakresu nauk o żywności i żywieniu.

Etap 3

Dwie osoby z drużyny musiały w ciągu godziny rozwiązać projekt związany z oceną jakości żywności, jej przechowywania oraz planowania i oceny żywienia.

Dodatkowo osoba wykonująca potrawę musiała odpowiedzieć na 10 szczegółowych pytań kucharza oceniającego.

Gosia i Kuba mieli przed sobą nie lada wyzwanie. Na każdym etapie konkursu udało im się zdobyć prawie max ilość punktów. Serdeczne gratulacje.


Galeria

Przejdź do treści