Misją naszej szkoły jest ugruntowanie trwałych, zdrowych i poprawnych relacji wewnątrz szkolnej wspólnoty, dzięki którym nauczyciele staną się przewodnikami uczniów w ich drodze do rozwoju zawodowego i osobistego.

Konkurs Kulinarny „Bitwa na Drobiowe Smaki”

Konkurs Kulinarny  „Bitwa na Drobiowe Smaki”

W dniach 02-03.III w Book &Cook w Łodzi  odbył się Konkurs Kulinarny  „Bitwa na Drobiowe Smaki” zorganizowany  przez Polską Inicjatywę Kulinarną.

Nasza szkołę reprezentowali uczniowie klasy IV D  Jacek Darnowski i Jakub Sobczak z opiekunem p. Renatą Błoch 
Konkurs składał się z II etapów 
Uczniowie przygotowali pierwszego dnia danie eliminacyjne   przystawkę: Puree  brukselka z palnym masłem, chips z batata, oliwa ziołowa majonez jabłkowo – kurkumowy, marynowane jabłko w sezamie,roladka mus line z kurczaka

Puree  z czosnkiem, ziemniaki pieczone z tymiankiem, fileet  z kurczka soute sos drobiowy pieczeniowy, oliwę ziołową i puder szpinakowy,martnowana czerwona cebula cips z marchewki II dnia  polenta, puree z selera, majonez porowy,chips ze skorzonery, sakiewka z udka kurczaka, sos palony,
dziękujemy za nowe doświadczenia  prezesowi Panu  Łukasz Konik


Galeria

Przejdź do treści