W dniach 02-03.III w Book &Cook w Łodzi odbył się Konkurs Kulinarny „Bitwa na Drobiowe Smaki” zorganizowany przez Polską Inicjatywę Kulinarną.
Nasza szkołę reprezentowali uczniowie klasy IV D Jacek Darnowski i Jakub Sobczak z opiekunem p. Renatą Błoch
Konkurs składał się z II etapów
Uczniowie przygotowali pierwszego dnia danie eliminacyjne przystawkę: Puree brukselka z palnym masłem, chips z batata, oliwa ziołowa majonez jabłkowo – kurkumowy, marynowane jabłko w sezamie,roladka mus line z kurczaka
Puree z czosnkiem, ziemniaki pieczone z tymiankiem, fileet z kurczka soute sos drobiowy pieczeniowy, oliwę ziołową i puder szpinakowy,martnowana czerwona cebula cips z marchewki II dnia polenta, puree z selera, majonez porowy,chips ze skorzonery, sakiewka z udka kurczaka, sos palony,
dziękujemy za nowe doświadczenia prezesowi Panu Łukasz Konik