15 listopada 2019 roku odbył się I etap konkursu dla uczniów klas pierwszych naszej szkoły.
Tematyka konkursu dotyczyła towaroznawstwa tłuszczów i ich znaczenia w żywieniu.
Do konkursu przystąpiło 30 uczniów.
W I etapie zadaniem uczestników było rozwiązanie testu, związanego z tematyką wiodącą oraz zasadami zdrowego odżywiania.
Do II etapu, który odbył się 19 listopada, przystąpiło sześcioro finalistów. Ich zadaniem było rozpoznanie sześciu tłuszczów spożywczych oraz ich scharakteryzowanie.
Najlepsze wyniki osiągnęli:
- I miejsce: Eryk Dondzik, klasa I DG
- II miejsce: Maria Peryt, klasa I AG
- III miejsce: Agata Malinowska, klasa I AG
Do finału zakwalifikowali się również:
- Mateusz Kośka, klasa I AG
- Aleksandra Stańczyk, klasa I AP
- Wiktoria Żyła, klasa I DP
Laureaci konkursu otrzymali oceny celujące cząstkowe z przedmiotu towaroznawstwo żywności, nagrody rzeczowe, dyplomy.
Finaliści otrzymali oceny bardzo dobre cząstkowe z przedmiotu towaroznawstwo żywności, dyplomy.
Wszystkim uczestnikom konkursu dziękujemy, a finalistom, w szczególności laureatom gratulujemy i życzymy sukcesów w kolejnych konkursach.
Anna Błyskal
Katarzyna Bulińska