Misją naszej szkoły jest ugruntowanie trwałych, zdrowych i poprawnych relacji wewnątrz szkolnej wspólnoty, dzięki którym nauczyciele staną się przewodnikami uczniów w ich drodze do rozwoju zawodowego i osobistego.

Konkurs dla uczniów klas I „Tłuszcze na stole i w kuchni”

Konkurs dla uczniów klas I „Tłuszcze na stole i w kuchni”

15 listopada 2019 roku odbył się I etap konkursu dla uczniów klas pierwszych naszej szkoły.

Tematyka konkursu dotyczyła towaroznawstwa tłuszczów i ich znaczenia w żywieniu.

Do konkursu przystąpiło 30 uczniów.

W I etapie zadaniem uczestników było rozwiązanie testu, związanego z tematyką wiodącą oraz zasadami zdrowego odżywiania.

Do II etapu, który odbył się 19 listopada, przystąpiło sześcioro finalistów. Ich zadaniem było rozpoznanie sześciu tłuszczów spożywczych oraz ich scharakteryzowanie.

Najlepsze wyniki osiągnęli:

  • I miejsce: Eryk Dondzik, klasa I DG
  • II miejsce: Maria Peryt, klasa I AG
  • III miejsce: Agata Malinowska, klasa I AG

Do finału zakwalifikowali się również:

  • Mateusz Kośka, klasa I AG
  • Aleksandra Stańczyk, klasa I AP
  • Wiktoria Żyła, klasa I DP

Laureaci konkursu otrzymali oceny celujące cząstkowe z przedmiotu towaroznawstwo żywności, nagrody rzeczowe, dyplomy.

Finaliści otrzymali oceny bardzo dobre cząstkowe z przedmiotu towaroznawstwo żywności, dyplomy.

Wszystkim uczestnikom konkursu dziękujemy, a finalistom, w szczególności laureatom gratulujemy i życzymy sukcesów w kolejnych konkursach.

Anna Błyskal
Katarzyna Bulińska


Galeria

Przejdź do treści