Misją naszej szkoły jest ugruntowanie trwałych, zdrowych i poprawnych relacji wewnątrz szkolnej wspólnoty, dzięki którym nauczyciele staną się przewodnikami uczniów w ich drodze do rozwoju zawodowego i osobistego.

Konkurs dla uczniów klas I „Przetwory – na zdrowie”

Konkurs dla uczniów klas I „Przetwory – na zdrowie”

30 stycznia 2019 roku odbył się I etap konkursu dla uczniów klas pierwszych naszej szkoły. Tematyka konkursu dotyczyła przetworów, ich rodzajów, zastosowania i roli w żywieniu.

Do konkursu przystąpiło 32 uczniów.

W pierwszym etapie zadaniem Uczestników było rozwiązanie testu typu zamkniętego, związanego z tematyką wiodącą oraz zasadami zdrowego odżywiania. Do II etapu, który odbył się 31 stycznia, przystąpiło sześcioro finalistów. Ich zadaniem było rozpoznanie 10 przetworów oraz ich scharakteryzowanie.

Najlepsze wyniki osiągnęli:

  • I miejsce: Marcin Muszyński, kl. I B TG,
  • II miejsce: Krzysztof Chojnacki, kl. I C TG,
  • III miejsce: Izabela Grzelczyk, kl. I C TG, Kacper Gustowski, klasa I B TG.

Do finału zakwalifikowali się również:

  • Kinga Antczak, kl. I C TG, Jakub Białecki, kl. I D TG.

Laureaci konkursu otrzymali oceny celujące cząstkowe z przedmiotu towaroznawstwo żywności, nagrody rzeczowe, dyplomy.
Finaliści otrzymali oceny bardzo dobre cząstkowe z przedmiotu towaroznawstwo żywności, dyplomy.

Wszystkim uczestnikom konkursu dziękujemy, a finalistom, w szczególności laureatom gratulujemy i życzymy sukcesów w kolejnych konkursach.

Anna Błyskal, Katarzyna Bulińska


Galeria

Przejdź do treści