W Zespole Szkół Gastronomicznych w Łodzi 4 kwietnia, podczas Dnia Otwartego, odbyła się konferencja dla młodzieży – Dieta. Aktywność. Relaks.
Projekt ten skierowany był do uczniów klasy 8 szkoły podstawowej oraz klas 3 gimnazjum.
Z zaproszenia skorzystało wraz z Opiekunami ponad 180 Uczniów z następujących szkół:
- Szkoła Podstawowa nr 170,
- Szkoła Podstawowa nr 91,
- Szkoła Podstawowa nr 64,
- Szkoła Podstawowa nr 56,
- Szkoła Podstawowa nr 33,
- Szkoła Podstawowa nr 30,
- Szkoła Podstawowa nr 19,
- Szkoła Podstawowa nr 14.
Dziękujemy naszym Gościom za tak liczne przybycie. Bez Waszego udziału nie byłoby tego wydarzenia.
Główne cele konferencji to:
- promocja zdrowego stylu życia,
- edukacja prozdrowotna,
- kształtowanie nawyków zdrowego żywienia i higienicznego trybu życia,
- promocja aktywności fizycznej.
Podczas konferencji prelekcje wygłosili eksperci:
- ds. żywienia – mgr Izabela Nowak – dietetyk,
- ds. psychologii – mgr Lucyna Białek – Zespół Szkół Gastronomicznych w Łodzi.
Prelekcje poświęcone były wpływowi stylu życia młodzieży na osiągane przez nią wyniki w nauce.
Uczniowie z klasy I A TG zaprezentowali układ ćwiczeń z piłką body ball, aerobic, pokaz układu tanecznego.
W organizacji konferencji pomógł warsztat szkolny.
Wszystkim dziękujemy za udział i współpracę.
Szczególne podziękowania składamy Pani mgr Izabeli Nowak, która znalazła czas by przekazać naszym gościom i nam wiele cennych informacji.
Mamy nadzieję, że uda się również w przyszłym roku kontynuować to przedsięwzięcie.
Organizatorzy konferencji dla młodzieży:
Lucyna Białek, Anna Błyskal, Bożena Bocheńska, Katarzyna Bulińska, Aleksandra Izydorczyk, Beata Kicińska – Kokotek, Marcin Idczak