27 listopada nasza uczennica Natalia Pintera uczestniczyła w kolejnych warsztatach w ramach Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere, które odbyły się tym razem w Poznaniu. Tematem przewodnim była Kuchnia roślinna, a prowadził je trener kulinarny Ernest Jagodziński.
Uczniowie pod okiem mistrza, przygotowywali takie potrawy jak
- Stek z selera, truflowy demi glace z warzyw, wędzony boczniak.
- Bowl z wegańskim tuńczykiem, fasolka edamame, ponzu, smażony ryż z warzywami, liście shiso.
- Congee – azjatycka zupa ryżowa z orzechami nerkowca, imbirem, fasolką edamame, tofu.
- Pierożki z grzybami, ser bursztyn, olej tahoon.
- Krem z topinamburu, chipsy z topinamburu, kawa.
- Wege burger.
Świeże roślinne produkty zostały dostarczone przez firmę KOPPERT CRESS, której Ernest Jagodziński jest ambasadorem