Misją naszej szkoły jest ugruntowanie trwałych, zdrowych i poprawnych relacji wewnątrz szkolnej wspólnoty, dzięki którym nauczyciele staną się przewodnikami uczniów w ich drodze do rozwoju zawodowego i osobistego.

IV warsztaty w ramach Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere

IV warsztaty w ramach Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere

27 listopada nasza uczennica Natalia Pintera uczestniczyła w kolejnych warsztatach w ramach Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere, które odbyły się tym razem w Poznaniu. Tematem przewodnim była Kuchnia roślinna, a prowadził je trener kulinarny Ernest Jagodziński.

Uczniowie pod okiem mistrza, przygotowywali takie potrawy jak

  • Stek z selera, truflowy demi glace z warzyw, wędzony boczniak.
  • Bowl z wegańskim tuńczykiem, fasolka edamame, ponzu, smażony ryż z warzywami, liście shiso.
  • Congee – azjatycka zupa ryżowa z orzechami nerkowca, imbirem, fasolką edamame, tofu.
  • Pierożki z grzybami, ser bursztyn, olej tahoon.
  • Krem z topinamburu, chipsy z topinamburu, kawa.
  • Wege burger.

Świeże roślinne produkty zostały dostarczone przez firmę KOPPERT CRESS, której Ernest Jagodziński jest ambasadorem

Przejdź do treści