12 kwietnia 2018 już po raz drugi reprezentanci naszej szkoły Daniel Bauer i Norbert Szefer uczestniczyli w międzynarodowym konkursie kulinarnym, którego organizatorem był Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Małopolska Szkoła Gościnności im. Tytusa Chałubińskiego w Myślenicach. Patronat honorowy nad konkursem sprawowali: Marszałek Województwa Małopolskiego, Rektor Uniwersytetu Rolniczego im. Hugona Kołłątaja w Krakowie oraz Barbara Nowak – Małopolski Kurator Oświaty.
Tegorocznym temat przewodnim konkursu w roku 2018 była fasola Piękny Jaś z Doliny Dunajca.
Nasi uczniowie podeszli bardzo profesjonalnie do tematu, bo fasola była „gwiazdą” stworzonych przez nich dań:
- zakąska: assiette z fasoli – ptyś / lody / custard / cappuccino / gruszka / pszenica / pokrzywa
- danie główne: fasola / kaszanka / suska sechlońska / zsiadłe mleko / gruszka
W finale konkursu wzięło udział 14 drużyn ( z Polski, Hiszpanii, Rumunii i Węgier). Nasza drużyna wywalczyła II miejsce i zdobyła puchar Marszałka Województwa Małopolskiego za kreatywność dania i sposobu jego podania (sami zrobiliśmy swoje szklane talerze :))!