Misją naszej szkoły jest ugruntowanie trwałych, zdrowych i poprawnych relacji wewnątrz szkolnej wspólnoty, dzięki którym nauczyciele staną się przewodnikami uczniów w ich drodze do rozwoju zawodowego i osobistego.

II miejsce Ogólnopolski Konkurs Gastronomiczny im.Zbigniewa Kopyckiego „Kuchnia Roślinna”- kategoria kuchnia wegetariańska

II miejsce Ogólnopolski Konkurs Gastronomiczny im.Zbigniewa Kopyckiego „Kuchnia Roślinna”- kategoria kuchnia wegetariańska

Dnia 26 października 2022r. uczniowie  z naszej szkoły zajęli II miejsce w finale Ogólnopolskiego Konkursu Gastronomicznego im .Zbigniewa Kopyckiego II edycja „Kuchnia Roślinna” kategoria Kuchnia Wegetariańska. Tematem tegorocznego konkursu była „Historia z jabłkiem w tle”.

Zadaniem uczestników Kuchni Wegetariańskiej  było sporządzenie trzech porcji dania gorącego i trzech porcji deseru wegetariańskiego z wykorzystaniem jabłek na podstawie autorskiej receptury.

Do tegorocznej edycji zakwalifikowały się dwa zespoły uczniów:

Dominik Diug kl 4A, Aleksandra Dobroszek kl 3C:  opiekun Elżbieta Kurowska, Wioleta Witkowska

Dawid Pawłowski , Agata Malinowska kl 4GA :opiekun Elżbieta Kurowska

Miejsce na podium udało się   zająć Dawidowi oraz Agacie.

Wszystkim uczestnikom serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów z zmaganiach konkursowych.

Elżbieta Kurowska

Przejdź do treści