Dnia 26 października 2022r. uczniowie z naszej szkoły zajęli II miejsce w finale Ogólnopolskiego Konkursu Gastronomicznego im .Zbigniewa Kopyckiego II edycja „Kuchnia Roślinna” kategoria Kuchnia Wegetariańska. Tematem tegorocznego konkursu była „Historia z jabłkiem w tle”.
Zadaniem uczestników Kuchni Wegetariańskiej było sporządzenie trzech porcji dania gorącego i trzech porcji deseru wegetariańskiego z wykorzystaniem jabłek na podstawie autorskiej receptury.
Do tegorocznej edycji zakwalifikowały się dwa zespoły uczniów:
Dominik Diug kl 4A, Aleksandra Dobroszek kl 3C: opiekun Elżbieta Kurowska, Wioleta Witkowska
Dawid Pawłowski , Agata Malinowska kl 4GA :opiekun Elżbieta Kurowska
Miejsce na podium udało się zająć Dawidowi oraz Agacie.
Wszystkim uczestnikom serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów z zmaganiach konkursowych.
Elżbieta Kurowska