Misją naszej szkoły jest ugruntowanie trwałych, zdrowych i poprawnych relacji wewnątrz szkolnej wspólnoty, dzięki którym nauczyciele staną się przewodnikami uczniów w ich drodze do rozwoju zawodowego i osobistego.

I miejsce w konkursie „Akademii wiedzy o mięsie od pola do stołu”

I miejsce w konkursie „Akademii wiedzy o mięsie od pola do stołu”

Uczniowie: Natalia Stępniewska, Karolina Beda, Izabela Grzelczyk, Kinga Antczak i Mateusz Juszczak zwyciężyli w finale konkursu „Akademia wiedzy o mięsie od pola do stołu”! Konkurs skierowany był do uczniów szkół gastronomicznych, rolniczych lub pokrewnych organizowany na terenie czterech województw: mazowieckiego, kujawsko-pomorskiego, lubelskiego i łódzkiego. Konkurs był częścią kampanii informacyjnej, której celem było edukowanie i budowanie świadomości młodych ludzi w zakresie tradycji i dorobku polskiej branży mięsnej i przetwórstwa mięsnego, a także zaprezentowanie etapów tej produkcji na przykładzie mięsa wołowego i indyczego.

Konkurs był podzielony na trzy etapy.

  • Etap pierwszy rozpoczął się 7 września 2020 roku i trwał do 2 października 2020 roku i polegał na opracowaniu hasła reklamowego dla kampanii promującej pracę i zatrudnienie w polskim przemyśle mięsnym.
  • Etap drugi rozpoczął się 12 października 2020 r. i trwał do 13 listopada 2020 r. Obejmował Warsztaty Kulinarne dla Laureatów oraz przygotowanie pracy finałowej, jaką było opracowanie strategii kampanii reklamowej promującej pracę i zatrudnienie w polskim przemyśle mięsnym. Warsztaty Kulinarne miały na celu zainspirowanie nas do wykonania pracy finałowej oraz zdobycie przez nas niezbędnej wiedzy. Praca Finałowa musiała być przygotowana w formie prezentacji multimedialnej
  • Trzeci etap konkursu miał się odbyć 18 listopada 2020 r., ale niestety pandemia pokrzyżowała plany organizatorom konkursu. Podczas Gali Finałowej mieliśmy prezentować swoje prace i poznać wszystkich finalistów. Ze względu na pandemię, przygotowaliśmy prezentację pracy finałowej w szkole, nagraliśmy film i przesłaliśmy materiały do organizatorów.
  • 8 grudnia 2020 r. odbył się finał konkursu – w sposób bardzo nietypowy; gotowaliśmy w szkole, łącząc się online z Davidem Gaboriaud. W trakcie warsztatów zostały ogłoszone wyniki konkursu. I miejsce zajął Zespół Szkół Gastronomicznych w Łodzi!

Jury oceniało Prace Finałowe i przyznało punktację na podstawie następujących kryteriów:

  1. Koncepcja kreatywna i strategiczna
  2. Innowacyjność rozwiązań kreatywnych i pomysłów
  3. Konsekwentne potraktowanie tematu i spójność merytoryczna
  4. Prezentacja pracy

Uczniowie: Natalia Stępniewska, Karolia Beda, Izabela Grzelczyk, Kinga Antczak i Mateusz Juszczak wygrali nagrody rzeczowe dla szkoły w postaci projektora multimedialnego i laptopa, oraz nagrody indywidualne w postaci tabletu elektronicznego.

Bardzo dziękuję za wytrwałość, zaangażowanie i chęć działania – praca z TAKĄ MŁODZIEŻĄ to prawdziwa przyjemność – Dorota Andrzejewska

Gratulujemy.


Galeria

Przejdź do treści