Dnia 30.03. w Skierniewicach odbył się Finał Konkursu kulinarnego „Kulinaria Dietetyczne III” .
Naszą szkołę reprezentowały uczennice Marta Szcześniak z kl IVC oraz Iga Kubicka z kl IV B, które zdobyły I miejsce
Konkurs przebiegał w trzech etapach:
Etap 1
Jedna osoba z drużyny musiała przeprowadzić ocenę towaroznawczą, zastosowanie określonego produktu w technologii gastronomicznej, oraz analizę sensoryczną losowo wybranych produktów
Etap 2
Druga osoba z drużyny w tym czasie musiała rozwiązać test z zakresu nauk o żywności i żywieniu.
Etap 3
Dwie osoby z drużyny musiały w ciągu godziny rozwiązać projekt związany z oceną jakości żywności, jej przechowywania oraz planowania i oceny żywienia.
Marta i Iga miały przed sobą nie lada wyzwanie. Na każdym etapie konkursu dziewczynom udało im się zdobyć prawie max ilość punktów. Serdeczne gratulacje.
Elżbieta Kurowska.