Misją naszej szkoły jest ugruntowanie trwałych, zdrowych i poprawnych relacji wewnątrz szkolnej wspólnoty, dzięki którym nauczyciele staną się przewodnikami uczniów w ich drodze do rozwoju zawodowego i osobistego.

Finał XVIII Konkursu dla Szkół Podstawowych ” Gastronomia Francji – Ser w roli głównej”

Finał XVIII Konkursu dla Szkół Podstawowych ” Gastronomia Francji – Ser w roli głównej”

Dnia 22.03.2024 w naszej szkole odbył się finał XVIII edycji konkursu dla szkół podstawowych ” Gastronomia Francji – Ser w roli głównej„. Po I etapie teoretycznym 10 uczniów zostało zakwalifikowanych do finału. Uczniowie na tę okazję przygotowali w domu i zaprezentowali w szkole podczas konkursu potrawy z serem. Wszystkie dania były pyszne i prezentowały się znakomicie.  I miejsce zdobył Szymon Pacaj ze SP nr 65, II miejsce – Iwo Mnich z ŁSO, III miejsce – Tymoteusz Kamiński SP nr 1. Wyróżnienie zdobyły Marlena Lalik z Bernardyńskiej SP oraz Hellena Meller SP nr 1. Do finału zakwalifikowali się również: Lena Majdzińska SP 65, Gabriela Jarecka oraz Mila Wilhelmi z Podstawowej Szkoły Katolickiej, Adam Górski z Bernardyńskiej SP oraz Jakub Bogdan z ŁSO. Wszystkim finalistom i zwycięzcom bardzo dziękujemy za udział w konkursie, gratulujemy finału i zapraszamy do nas w przyszłym roku. 

Organizatorki:  Małgorzata Czyżyk i Agnieszka Lipska Dangreaux

Przejdź do treści