31.03. 2023 r. odbył się finał konkursu „Gastronomia francuska” do którego zakwalifikowali się uczniowie:
Iwo Minich ŁSO
Barbara Bót ŁSO
Jan Leśniewski ŁSO
Mikołaj Gorzarda ŁSO
Zuzanna Cajdler SP O.O. Bernardynów
Alicja Łysak SP O.O. Bernardynów
Karolina Ciotucha SP O.O. Bernardynów
Marlena Lalik SP O.O. Bernardynów
Alicja Połeć SP O.O. Bernardynów
Krzysztof Wojciechowski SP O.O. Bernardynów
Jury w składzie:
- Beata Dębińska – wicedyrektor szkoły
- Nina Krysztofiak- nauczyciel teoretycznych przedmiotów zawodowych
- Agnieszka Lipska – Dangréaux- nauczyciel j. francuskiego
- Małgorzata Czyżyk – nauczyciel j. francuskiego
wyłoniło spośród finalistów laureatów:
I miejsce– Marlena Lalik SP O.O.Bernardynów Tarte aux amandes et à la poire
II miejsce– Iwo Minich ŁSO Soufflé au chocolat
III miejsce– Karolina Ciotucha SP O.O. Bernardynów Gâteau Provençal
Wyróżnienie– Zuzanna Cajdler SP O.O. Bernardynów Tarte au citron
Wyróżnienie- Alicja Łysak SP O.O. Bernardynów Tarte „Ratatouille”
Dziękujemy wszystkim za udział w konkursie i serdecznie gratulujemy!