23 listopada w Warszawie odbył się finał XIII edycji Ogólnopolskiego konkursu dla szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia (ChNP), Chronione Oznaczenie Geograficzne (ChOG) oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność (GTS). Organizatorem konkursu było Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wraz z Ogólnopolskim Stowarzyszeniem Szefów Kuchni i Cukierni oraz Polską Izbą Produktu Regionalnego i Lokalnego. Spośród kilkudziesięciu zgłoszeń z całej Polski została wybrana 10 finalistów . Naszą szkołę reprezentowała Marlena Wrębiak z kl 3A TG . Zadaniem uczestników konkursu było przygotowanie czterech porcji dania głównego w ciągu 120 minut z wykorzystaniem produktów certyfikowanych.
Marlena za udział finale otrzymała liczne nagrody rzeczowe oraz 250 zł. Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów
Elżbieta Kurowska