Misją naszej szkoły jest ugruntowanie trwałych, zdrowych i poprawnych relacji wewnątrz szkolnej wspólnoty, dzięki którym nauczyciele staną się przewodnikami uczniów w ich drodze do rozwoju zawodowego i osobistego.

Finał Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere 2022/2023

Finał Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere 2022/2023

Finał Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere 2022/2023

Rok szkolny Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere dobiegł końca. Od września do czerwca 4 najlepszych uczniów naszej szkoły – Agata Malinowska kl. IVA GT, Dawid Pawłowski kl.IVA GT, Aleksandra Dobroszek kl. IIIC, Dominik Diug kl. IVA, uczestniczyło w 15 całodziennych warsztatach kulinarnych prowadzonych przez światowych trenerów kulinarnych takich jak Krystian Zalejski, David Gaboriaud, Michał Iwaniuk, Daria Ładocha, Ernest Jagodziński, Kurt Scheller, Yannick Lohou, Jarosław Kołodziejek, Maciej Rosiński, Cristina Catese, Michał Toczyłowski, Wojciech Pasko, Tomasz Łagowski, Maciej Wiśniewski, Agata Wojda, Adam Chrząstowski, Grzegorz Zawierucha, Artur Musztyfaga oraz ekspertów takich jak Tomasz Kolecki, Angelika Maotopulos, dr inż. Atrur Głuchwoski, Aleksandra Jagosińska, Paweł Gruba, Tomasz Kolecki, Anna Pycińska, Katarzyna Bosacka, Renata Kozłowska.

Cykl warsztatów, które odbyły się w ramach Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere, dał świadectwo tego, że dzięki uczestnictwu w niej młodzi przyszli szefowie kuchni otrzymali doskonałą szansę na zdobywanie praktycznej i teoretycznej wiedzy pod okiem najznamienitszych ekspertów polskiej i zagranicznej sceny gastronomicznej. Uczniowie mieli możliwość odwiedzenia siedmiu wyjątkowych i nowoczesnych studiów kulinarnych: Chefs Atelier by Chefs Culinar, Studio Aruana w Hotelu Narvil Conference & SPA, Warsaw Academy of Pastry Arts, Akademii Czekolady Callebaut, Chef”s Table by Ernest Jagodziński, Rational AG w Warszawie oraz specjalnie zaaranżowanej na potrzeby warsztatów Restauracji Belvedere w Łazienkach Królewskich.

Jednocześnie przez cały okres nauki byli oceniani przez prowadzących i tym samym walczyli o nagrody główne takie jak:

  • 7 dniowy wyjazd i staż w trzygwiazdkowej restauracji Mugaritz w San Sebastian
  • Wyjazd do Callebaut- Akademia Czekolady w Belgii
  • 3 dniowy wyjazd do Niemiec połączony ze zwiedzaniem Rational AG w Landberg am Lech.

Dodatkowo po zakończeniu Akademii Mistrzów Smaku uczniowie mogą podjąć pracę w prestiżowej restauracji Belvedere w Łazienkach Królewskich w Warszawie.

Życzymy dalszych sukcesów!

Przejdź do treści