We wtorek 11.02.2020 r. odbyła się kolejna edycja Festiwalu Zawodów Technicznych. Gospodarzem imprezy była Łódzka Specjalna Strefa Ekonomiczna. W siedzibie strefy przy ul. Tymienieckiego 22G ofertę dla uczniów prezentowały szkoły branżowe i technika.
Podczas Festiwalu Zawodów nie mogło zabraknąć Gastronomika! Uczniowie wraz z opiekunami przygotowali sporo atrakcji.
Iga Kubicka i Mateusz Pluciński z kl. 2 TB oraz Oleh Pelypetes z kl. 2 TA, wraz z opiekunami koła carvingowego p. Małogrztą Rochmińską i p. Emilią Kaźmierczak, przygotowali wystawę prac carvingowych. Dodatkowo podczas Festiwalu rzeźbili w warzywach i owocach na oczach odwiedzających ŁSSE.
Uczniowie klasy 3 TA Patrycja Mikołajczyk i Wojciech Wlazło pod opieką p. Edyty Cieślak-Kudły, przygotowali pokaz barmański i częstowali widzów sporządzoną lemoniadą.
Uczennice kl. 1 PA Martyna Nowacka i Katarzyna Pytel pod okiem p. Bożeny Bocheńskiej, przygotowały pokaz składania serwetek. Zainteresowane osoby mogły nauczyć się łamać serwetki w eleganckie wzory i dekorować nimi stół.
O oprawę merytoryczną, dotyczącą tego co oferuje Zespół Szkół Gastronomicznych dla przyszłych kandydatów, zadbali uczniowie kl. 2 C Marta Szcześniak, Laura Garstka, Krzysztof Krawczyk i Krzysztof Chojnacki, przygotowani przez p. Iwonę Kowalczyk.
Przez cały czas trwania Festiwalu Zawodów Technicznych wspomagała uczniów p. dyrektor Zofia Wrześniewska oraz przedstawiciele partnerskich hoteli Novotel Łódź Centrum i Ibis Łódź Centrum. Przygotowanie całości imprezy było sporym przedsięwzięciem i ostateczny efekt zawdzięczamy wsparciu ze strony nauczycieli: p. K. Balcerowskiej, p. I. Pietrowskiej, p. E. Saganowskiej, p. A. Jamiałkowskiej-Pabian oraz p. G. Hećmanowi.
A kolejny Festiwal Zawodów już za rok!
Opiekunowie