W ramach projektu Edu-Eko uczniowie uczestniczą w zadaniu „Nowoczesne techniki kulinarne”.
Celem zajęć, które prowadzą p. Elżbieta Kurowska i p. Anna Błyskal, jest:
- rozwijanie zainteresowań zawodowych uczniów,
- rozbudzanie pomysłowości i kreatywności młodzieży,
- wyrabianie poczucia estetyki kulinarnej,
- odkrywanie i promowanie utalentowanych uczniów,
Uczniowie, w trakcie realizowanych zajęć, wykonują potrawy wykwintne, oryginalne z zastosowaniem nowoczesnych technik kulinarnych. Mają możliwość korzystania z trudnodostępnych, drogich surowców.
9 listopada przygotowali zestawy:
W ramach projektu Edu-Eko uczniowie uczestniczą w zajęciach warsztatowych z carvingu, które prowadzi p. Robert Sadowski. Uczniowie na zajęciach uczą się rzeźbić w owocach: melonie i arbuzie oraz w warzywach: rzodkiewce, cukinii, kalarepie, papryce, burakach.