Projekt współfinansowany w ramach programu:
Fundusze Europejskie dla Łódzkiego 2021-2027
EDU-EKO
Nr Projektu: FELD.08.06-IZ.00-001/23
Celem projektu jest zwiększenie jakości kształcenia zawodowego w Zespole Szkół Gastronomicznych w Łodzi, realizowane we współpracy z otoczeniem społeczno-gospodarczym, ukierunkowane na wspieranie równego dostępu do dobrej jakości, włączającego kształcenia i szkolenia w szczególności w odniesieniu do grup w niekorzystnej sytuacji, poprzez podniesienie kompetencji/kwalifikacji min. 12 nauczycieli ZSG, modernizację sieci LAN, adaptację, doposażenie/wyposażenie pracowni/warsztatów szkolnych oraz poprzez organizację dla min. 70 uczniów (38K/32M): staży, dodatkowych szkoleń podnoszących kompetencje zawodowe (koło żywieniowe, edukacja ekologiczne, nowoczesne techniki kulinarne, carving) i kompetencje kluczowe i umiejętności uniwersalne, w tym przygotowujące do matury z matematyki i języka angielskiego oraz kółka zainteresowań (chemia, informatyka), realizowane w terminie od 01.04.2024 r. do 31.10.2025 r.
Grupę docelową projektu stanowią uczniowie oraz nauczyciele zatrudnieni w ZSG
Wsparciem w projekcie zostanie objętych 70 uczniów oraz 12 nauczycieli
Wartość ogólna projektu: 1 383 240,81 PLN
Środki europejskie: 1 244 916,72 PLN
Finansowanie UE: 1 175 754,68 PLN
Finansowanie wkładu krajowego z budżetu państwa: 69 162,04 PLN
Okres realizacji projektu: 01.04.2024 – 31.10.2025