III miejsce Ogólnopolski Konkurs Kulinarny Les Chefs en Or polska edycja w Instytucie Kulinarnym Transgoumet

III miejsce Ogólnopolski Konkurs Kulinarny Les Chefs en Or polska edycja w Instytucie Kulinarnym Transgoumet

Dnia 16 listopada 2022 r. w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Piasecznie odbył się finał  ogólnopolskiego konkursu kulinarnego Les Chefs en Or  polska edycja. Tematem tegorocznego konkursu była autorska receptura z wykorzystaniem pstrąga tęczowego.

Naszą szkołę godnie reprezentował  Dominik Diug z kl. 4pa zajmując III miejsce.

Dominik wykonał  4 porcje roladek z pstrąga tęczowego w popiole z pora, sos z marchwi i mango, puree z dyni i batata, żel z cytryny, oliwę pietruszkową i tiul paprykowy

Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów w zmaganiach konkursowych.

Elżbieta Kurowska

Zdjęcie potrawy konkursowej Dominika Diug

Skip to content