Regulamin naboru do Branżowej Szkoły II stopnia w Zespole Szkół Gastronomicznych na rok szkolny 2024/2025
Zasady rekrutacji określa Zarządzenie nr 7/2024 Łódzkiego Kuratora Oświaty z 25 stycznia 2024 r.
Ponadto na potrzeby rekrutacji do Branżowej Szkoły II stopnia nr 1 w ZSG ustala się:
- Dyrektor szkoły powołuje Komisję rekrutacyjną, odpowiedzialną za przeprowadzenie rekrutacji.
- Kandydat ma obowiązek zapoznać się z wymaganiami zdrowotnymi i psychologicznymi dla zawodów, w których kształci nasza szkoła.
- Nabór odbywa się w Zespole Szkół Gastronomicznych dla absolwentów branżowych szkół I stopnia w zawodzie: kucharz.
B. Terminy postępowania rekrutacyjnego do branżowej szkoły II stopnia na rok szkolny 2024/2025
Etap rekrutacji | Rekrutacja podstawowa |
złożenie wniosku o przyjęcie do szkół ponadpodstawowych: Link do wniosku o przyjęcie do szkoły | od 6 maja 2024 do 14 czerwca 2024 godz. 15:00 |
uzupełnienie wniosku o przyjęcie do szkoły ponadpodstawowej o kopię świadectwa ukończenia szkoły podstawowej oraz kopię zaświadczenia o wynikach egzaminu | do 9 lipca 2024 |
weryfikacja przez komisję rekrutacyjną informacji ze świadectw oraz zaświadczeń | do 11 lipca 2024 |
podanie do wiadomości listy kandydatów zakwalifikowanych i niezakwalifikowanych | 15 lipca 2024 do godz. 12:00 |
potwierdzenie przez rodzica kandydata albo kandydata pełnoletniego woli podjęcia nauki w postaci przedłożenia oryginału świadectwa ukończenia szkoły i oryginału zaświadczenia o wynikach egzaminu zewnętrznego | od 15 lipca 2024 godz. 12:00 do 18 lipca 2024 godz. 15:00 |
podanie do wiadomości listy kandydatów przyjętych i nieprzyjętych | 19 lipca 2024 do godz. 12:00 |
rekrutacja uzupełniająca | od 22 lipca 2024, |