Misją naszej szkoły jest ugruntowanie trwałych, zdrowych i poprawnych relacji wewnątrz szkolnej wspólnoty, dzięki którym nauczyciele staną się przewodnikami uczniów w ich drodze do rozwoju zawodowego i osobistego.

Konkurs „Mistrz gastronomii”

Konkurs „Mistrz gastronomii”

Za nami pierwsza edycja konkursu dla uczniów klas III TG „Mistrz gastronomii”.

Pierwszy etap odbył się 23 maja. Przystąpiło do niego dwudziestu uczniów. Po teście kwalifikacyjnym wyłoniono sześciu finalistów, którzy mieli zawalczyć o podium w II etapie konkursu.

Byli to to:

Katarzyna Pytel, Aleksandra Stańczyk, klasa IIIAP

Agata Malinowska, Dawid Pawłowski, klasa IIIAG

Mateusz Skorek, klasa IIIBG

Eryk Dondzik, klasa IIIDG

W drugim etapie, 26 maja, uczniowie zmierzyli się z trzema zadaniami:

Zadanie 1: Rozpoznawanie sztućców

Zadanie 2: Rozpoznawanie kasz

Zadanie 3: Rozpoznawanie i klasyfikowanie składników odżywczych

Po wyrównanej walce zwycięzcami zostali:

I miejsce – Dawid Pawłowski

II miejsce – Eryk Dondzik

III miejsce – Agata Malinowska

Dziękujemy wszystkim Uczestnikom, gratulujemy Zwycięzcom i Finalistom,

K. Bulińska, A. Błyskal, B. Bocheńska, I.Wolska

Przejdź do treści