Konkurs kulinarny dla szkół gastronomicznych z całej Polski „Sztuka mięsa”.

Konkurs kulinarny dla szkół gastronomicznych z całej Polski „Sztuka mięsa”.

Konkurs kulinarny dla szkół gastronomicznych z całej Polski „Sztuka mięsa”.

12.10.2021r. w Warszawie odbył się finał konkursu „ Sztuka mięsa ”, w którym grupa 12 zdolnych uczniów naszej szkoły wykonała potrawy własnego autorstwa z mięsem wieprzowym w roli głównej.

Jako przystawkę przygotowali pierożki z wieprzowym pate na musie jabłkowo – gruszkowym, a jako danie zasadnicze polędwiczkę wieprzową w jadalnym mchu na jesiennym puree. Całość prezentowała się rewelacyjnie.

Nasi laureaci zajęli III miejsce i tym samym zdobyli voucher o wartości 2500 zł do wykorzystania na zakup sprzętu gastronomicznego.

Laureaci:

Julia Ufnalska kl. 4b GT

Mateusz Pluciński kl. 4b GT

Kacper Gustowski kl. 4b GT

Krzysztof Krawczyk kl. 4b GT

Jagoda Stachowska kl. 3a GT

Sandra świderek kl. 3a GT

Urszula Paciorkowska kl. 3a T

Adam Bochniak kl. 3a T

Witold Dzwonkowski kl. 3a T

Mikołaj Rusinkiewicz kl. 3a T

Michał Zając kl. 3a T

Grzegorz Kulik kl. 3d GT

Wszystkim uczestnikom gratuluję i życzę wielu sukcesów w kolejnych konkursach.

Joanna Kapłon

Skip to content