Misją naszej szkoły jest ugruntowanie trwałych, zdrowych i poprawnych relacji wewnątrz szkolnej wspólnoty, dzięki którym nauczyciele staną się przewodnikami uczniów w ich drodze do rozwoju zawodowego i osobistego.

FAQ – Często zadawane pytania

Czy jesteś zadowolony z wyboru szkoły i dlaczego?

Zuzia, III E: jestem zadowolona z wyboru szkoły, ponieważ pozwala ona rozwijać się uczniom. Nauczyciele w większości są wyrozumiali i dobrze uczą.
Kinga, III C: tak, ponieważ dała mi pomysł na przyszłość, wykształciła w wielu kierunkach oraz dała sporo inspiracji.
Krzysiek, II gd: tak, ponieważ mogę tu się uczyć wielu użytecznych rzeczy.
Marysia, II ga: tak, ponieważ dzięki tej szkole poznałam wielu ludzi i doskonale się w swojej pasji.

Co podoba Ci się w naszej szkole?

Kinga, III C: relacja między nauczycielami i uczniami oraz kursy prowadzone przez nauczycieli i osoby z zewnątrz.
Krzysiek, II gd: sale z dobrym wyposażeniem.
Marysia, II ga: uwielbiam kursy prowadzone przez kadrę szkolną i osoby z branży gastronomicznej.
Filip, II gb: możliwość konsumpcji, zjedzenia ugotowanych przez siebie potraw.
Oliwia, II gb: że jest wystawa stołów.
Natalia, II gb: rożne koła, np. carvingu.
Aleksandra, II gb: różne rozszerzenia i że jest wysoki poziom np. lekcje zawodowe i ogólne.

Co zmieniłbyś w naszej szkole?

Zuzia, III E: możliwość wychodzenia na każdej przerwie na dwór. Może wielkość sal, bo czasami się gnieździmy.
Kinga, III C: schody na ruchome. Dodałabym więcej kanap i poduszek. Może nawet koce…

Czy uważasz, że szkoła dobrze przygotuje Cię do zawodu?

Zuzia, III E: uważam, że szkoła super nas przygotowuje do zawodu. Praktyki w szkole i w restauracji bardzo pomagają.
Kinga, III C: moim zdaniem tak. Uważam, że dzięki tej szkole mam sporą wiedzę na temat gastronomii i jestem gotowa do pracy w tym zawodzie.

Czy podoba Ci się jak są organizowane lekcje w naszej szkole?

Kinga, III C: myślę, że nie mam do tego większych zastrzeżeń, ewentualnie doświadczenia na zajęciach z przedmiotów ogólnych, jak chemia, fizyka czy biologia.
Krzysiek, II gd: zależy od lekcji, niektóre tak, niektóre nie, lekcje zawodowe są za to bardzo ciekawe.

Jak czujesz się w naszej szkole?

Zuzia, III E: dobrze.
Kinga, III C: czuję się tu bardzo dobrze, jest świetna atmosfera.
Krzysiek, II gd: neutralnie, ale na kursach dobrze, ponieważ jest lepsza luźniejsza atmosfera.

Jaka panuje tu atmosfera?

Zuzia, III E: zazwyczaj miło.
Kinga, III C: bardzo przyjacielska, jest dużo zabawy i śmiechu.
Marysia, II ga: czuć tu swobodę i wspólnotę pasjonatów.

Dlaczego wybrałeś tą szkołę?

Zuzia, III E: zależało mi na kierunku, który może mi zapewnić dobrą przyszłość.
Krzysiek, II gd: interesuję się gastronomią i planuję z nią przyszłość.
Marysia, II ga: kocham gotować.
Filip, II gb: indywidualne podejście do ucznia i kameralne klasy.
Aleksandra, II gb: ponieważ chciałam się kształcić w kierunku dietetyki, a ta szkoła daje mi taka możliwość.

Co mógłbyś/mogłabyś ogólnie powiedzieć o nauczycielach w naszej szkole?

Zuzia, III E: większość przykłada się do przedmiotu i naprawdę lubią to czego uczą.
Kinga, III C: na ogół sympatyczni, lubią wdawać się w pogawędki z uczniami.
Marysia, II ga: są fajni i pozytywnie nastawieni.
Natalia, II gb: jak dla mnie większość nauczycieli jest na prawdę w porządku i nie traktują nas jak małe dzieci.
Aleksandra, II gb: pandemia trochę utrudnia ale i tak mimo wszystko nauczyciele starają się nam przekazać wiedzę jak najlepiej.

Jak byś ocenił wyposażenie szkoły?

Zuzia, III E: uważam, że wyposażenie jest naprawdę dobre.
Kinga, III C: bardzo nowoczesne dzięki projektom unijnym. Wygodne w użytkowaniu.

Czy coś cię zaskoczyło?

Zuzia, III E: organizacja szkoły, znam sytuacje kilku innych szkół i z nimi jest trudno o dobrą organizację. Kursy – różnorodne i świetnie prowadzone.
Kinga, III C: młodzieńcza natura większości nauczycieli i ich chęć do luźnej rozmowy z uczniami.
Marysia, II ga: owartość ludzi.
Natalia, II gb: dużo godzin i zajęcia praktyczne w weekendy.
Filip, II gb: kanapa w holu.
Aleksandra, II gb: wysokiej jakości potrawy przyrządzone przez uczniów i sprzedawane nam w sklepiku czy w restauracji na obiedzie.
Oliwia, II gb: zajęcia z technologii w trakcie zajęć co daję nam się oderwać od innych ciężkich lekcji.

Przejdź do treści