Misją naszej szkoły jest ugruntowanie trwałych, zdrowych i poprawnych relacji wewnątrz szkolnej wspólnoty, dzięki którym nauczyciele staną się przewodnikami uczniów w ich drodze do rozwoju zawodowego i osobistego.

Eliminacje okręgowe OWiUR w Warszawie

Eliminacje okręgowe OWiUR w Warszawie

Sukces naszych uczniów w eliminacjach okręgowych XLIV Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych w Warszawie

W piątek 23 kwietnia odbyły się w Warszawie eliminacje okręgowe XLIV OWiUR.

Olimpiada składa się z 3 poziomów: szkolnego, okręgowego i centralnego . Nasza szkoła zawsze startuje w dwóch blokach tematycznych : Gastronomia i Technologia żywności . Pierwszy etap szkolny polega na rozwiązaniu testu 60 pytań z zakresu gastronomii technologii żywności oraz ogólnej wiedzy dotyczącej produkcji żywności, przetwórstwa rolno- spożywczego, zagadnień prawnych dotyczących produkcji i sprzedaży żywności. Druga część polega na umiejętności wykazania się wiedzą i umiejętnościami między innymi z zakresu sporządzania potraw, rozpoznawania surowców, określenia wartości odżywczych produktów spożywczych .

W tym roku naszą szkolę w etapie okręgowym reprezentowali :

Blok Technologia Żywności Joanna Pawełczyk kl IVB TG -I miejsce Wiktoria Jędrzejczyk kl IVB TG- III miejsce Blok Gastronomia Igor Kołodziejczyk kl IIIA TG – VIII miejsce Joanna Pawełczyk zakwalifikowała się do etapu centralnego olimpiady, na którym będzie walczyła o indeks Wyższej Uczelni. Gratulujemy Asi oraz pozostałym uczniom, którzy mimo trudnych warunków pandemicznych systematycznie i z ogromnym zaangażowaniem przygotowywali się do olimpiady.

Trzymamy kciuki i życzymy powodzenia.

Opiekunowie Bożena Bocheńska, Elżbieta Kurowska

Przejdź do treści